Kanjer

 

Kanjer

 

We hebben de laatste weken veel gedaan. We zijn begonnen met Kanjer, we hebben cito’s gehad en er zijn veel open dagen van de middelbare school. Ik heb er één gekozen; Kanjer want dat vond ik hele leuke lessen.

De eerste les van kanjer heeft juf een soort verhaal vertelt. Het ging over Max en het dorpje. Het was eigenlijk voor groep 3 maar ik vond het nog best leuk.

 

 

Het verhaal ging als volgt, Max verveelde zich op een dag en toen kwam hij er achter dat er een dorpje in zijn achtertuin was. Er woonde allemaal kleine dieren. Ze hadden allemaal een andere pet op. Zoals de vogel (ook wel de pestvogel) die had een zwarte pet op en was heel gemeen. Je had ook de apen, met een rode pet op en die lachten iedereen uit. En dan had je nog de konijnen met de gele pet op, die waren heel bang en durfden niks. En als laatste had je ook nog tijgers, zij hadden een witte pet op. Zij waren stoer en waren niet bang om tegen iemand te zeggen dat ze op moesten houden. Max leerde hoe hij moest regeren als de pestvogels of apen veel bezig waren. En hij leerde de vogels, apen en konijnen hoe zij een witte pet moesten zijn. Toen was het boekje uit.

Na dit boekje hebben we nog opdrachten gedaan uit het werkboekje die we toen kregen. We hadden een toneelstukje gedaan over hoe een zwarte pet binnen zou komen als hij te laat was. Ook hoe een gele pet dit zou doen. Maar natuurlijk ook hoe een witte pet dit zou doen. We hadden ook nog een opdracht gedaan hoe je elkaar moet vertrouwen. Dat ging zo; we gingen met z’n allen in een kring staan met één iemand in het midden, die moet zijn ogen dicht doen en gewoon gaan lopen. Als diegene naar je toe loopt moet je hem opvangen, omdraaien en een klein duwtje geven. Degene in het midden moet er dus op vertrouwen dat hij opgevangen word. Dat is soms nog best lastig.

Een ander spelletje die we nog deden was die van het motortje en de bezinepompen. Er is iemand en die probeert je aan het lachen te maken door heel gek te doen. De klas moet proberen diegene te negeren. De naam van het spelletje komt door degene in het midden de motor is en de klas de bezinepompen. Zonder benzine kan een motor niet draaien.

kanjertraining- benzine geven

Dus als niemand lacht (benzine geeft) wil degene die gek doet niet verder gaan (geen benzine = niet meer kunnen draaien).

Ik hoop dat we nog veel meer van die opdrachten gaan doen.

 

Gedaan door Eline