Oud-hoofd der school meneer Muilerman overleden

Afgelopen zondag is meneer Muilerman, oud-hoofd der school van de Emmaschool, in zijn woonplaats Stadskanaal op 101-jarige leeftijd overleden.

Meneer Muilerman heeft in de periode 1940 tot 1976 in het Asser onderwijs gewerkt. Vanuit Bathmen  kwam hij op 26-jarige leeftijd naar Assen, waar hij een baan als onderwijzer kreeg op de toenmalige School 1, de voorganger van de Emmaschool. In 1953 werd hij hoofd van de Oostersingelschool, maar in 1956 kwam hij als hoofd van de school terug, als opvolger van meneer Braaksma.

Bijzondere zaken uit de periode van meneer Muilerman waren de grote toestroom van leerlingen en een drastische verhoging van het aantal leerlingen per klas. Er waren zeven groepen van 35 tot 40 kinderen in die tijd. Ook werden er Franse lessen gegeven op woensdag- en zaterdagochtend voor de HBS- en gymnasiumkandidaten en andere liefhebbers. Na schooltijd werden er extra lessen gegeven ter voorbereiding op de middelbare school. De geschiedenislessen werden voluit op het bord geschreven en de kinderen moesten dit overschrijven in hun eigen schrift. Ook werd er veel gezongen en samen met andere scholen werd er jaarlijks een kinderoperette georganiseerd in het Concerthuis. Op Koninginnedag was er altijd een leerlingenaubade op de Brink.

Toen na 43 jaar onderwijs de gelegenheid zich voordeed nam hij in 1976 afscheid. In 1998 verhuisde hij naar Stadskanaal, waar hij in 2013 zijn honderdste verjaardag vierde.

Komende vrijdag is het afscheid van meneer Muilerman op de Boskamp.

leerkrachten Emmaschool omstreeks 1958