Ouders voeren actie voor hun zoon: Lasse (5) wil naar school (bron DVHN)

ASSEN – De ouders van Lasse Bentum (5) uit Assen zijn een actie begonnen geld voor hun zoon in te zamelen. Lasse heeft op school iemand nodig die hem begeleidt, maar dat wordt sinds 1 januari niet meer vergoed.

Het jongetje heeft een chromosoomafwijking waardoor hij epilepsie heeft en motorisch achter loopt. Intellectueel en sociaal ontwikkelt hij zich goed. Hij gaat naar het regulier onderwijs, de Emmaschool in Assen, en heeft daar vier ochtenden in de week een-op-een-begeleiding nodig. Maar die begeleiding – kosten zo’n 700 tot 900 euro per maand – worden wordt sinds de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten en bezuinigingen niet meer vergoed.

De ouders, Afra Stellingwerf en Jos Bentum, hebben zich het afgelopen half jaar het vuur uit de sloffen gelopen geld voor hun zoon bij elkaar te sprokkelen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Het is onduidelijk of en welke instantie verantwoordelijk is voor de financiering en zijzelf kunnen de bijdrage niet betalen. Ze vrezen dat hun zoon binnenkort thuis komt te zitten en dat is het laatste wat ze willen. Hij maakt goede vorderingen op school.

Om geld in te zamelen voor Lasse en de aandacht te vestigen op andere kinderen in dezelfde situatie houden ze via de website en Facebookpagina ‘Lasse wil naar school’ veilingen. Dat moet het benodigde geld opleveren. Wethouder Maurice Hoogeveen in Assen onderzoekt wat de mogelijkheden zijn Lasse toch op school te houden.