Kunstschooldag

KUNSTSCHOOLDAG ICO

 

Maandag 13 april gingen de groepen  7 – 7/8 – 8  naar het ICO om verschillende workshops te volgen.

Yedidya:

Je kon bijv. theater improvisatie doen waarbij je veel spelletjes met concentratie en toneelstukjes deed, zo moest je bijvoorbeeld iemand vertellen dat hij ontslagen was  en dan puur improviseren en kreeg je tips over hoe je een toneelstukje zo echt mogelijk kan maken.

Ook was er honky tonk theater. Waarbij je ook theater speelt op vrolijke muziekjes met trompetten en saxofoons die gebaseerd zijn op Charley Chapplin daarop moet je toneelspelen maar dan zonder geluid dus je mag niet praten.  Zo leer je hoeveel gezichtsuitdrukking kan doen en hoeveel het duidelijk kan maken.

Lise:

Je kon ook striptekenen. Dan moest je samen een hoofdpersoon verzinnen en dan moest je je eigen strip maken. Ik had al heel snel 1 strip af dus is moest een deel 2 en 3 maken en nog een voorkant. Je krijgt later ook nog een boekje daar staan alle strip van iedereen in

Je kon ook popkoor doen. Dan ging je met een groepje om de piano staan dan kreeg je een boekje met allemaal liedjes erin en ging je die zingen als je het wou kreeg je ook een solo. Er waren liedjes als : ik neem je mee, het is een nacht en de cupsong. Op het einde gingen we nog een filmpje opnemen waarin 1 iemand een solo had en de rest het refrein mee mocht zingen dat filmpje komt nog op youtube te staan.