De Jeugdpolitie

Dinsdag 19 mei kwam de jeugdpolitie bij ons vertellen over sociale media. Er waren 4 mensen, 2 meisjes liepen stage bij de jeugdpolitie en 2 mannen Maurits en Henk. We hebben veel geleerd over sociale media en de gevaren daarvan. De sociale media die we hebben behandeld zijn: Facebook, snapchat, instagram, whatsapp en twitter. Zo hebben we geleerd dat er veel cyberpesten voorkomt. En je altijd je account moet afschermen (op slotje zetten). Ook moet je altijd opletten met wie je chat. Ze lieten 2 interessante filmpjes zien. Het eerste filmpje ging over een meisje zij stuurde een foto naar een jongen en hij stuurde hem door en binnen vijf minuten zag de hele klas de foto en zij schaamde zich heel erg. Het tweede filmpje ging over hoe je met sociale media om moest gaan. We vonden het interessant. Dit was de eerste keer dat ze zo’n les gaven aan een basisschool. Je kunt ze ook volgen op instagram:

@jeugdpolitenoorddrenthe

groetjes, Jarna, Babet en Amber.