Cultuurmenu project Vosjesmuziek in groepen 3

Woensdag kwam muziekdocent Sjoerd Brouwer bij ons in de klas voor het cultuurmenu project ‘Vosjesmuziek’ naar het boek ‘Vosjesmuziek’ van Helme Heine.

Meester Sjoerd vertelde over Vosje, die met haar ouders – heel stil – leeft in een hol onder de grond. Zij gaat stiekem naar buiten en is dolblij met alle geluiden die zij hoort en nadoet. Haar ouders zijn niet zo blij, want zo kun je geen wild vangen. Ze worden door een jager betrapt als ze een kip gestolen hebben, maar Vosje zingt zo mooi dat ze mogen gaan. De ouders zijn trots. Alle dieren willen nu Vosje horen zingen en ze wordt een beroemde artiest.

In de klas werd er geluisterd naar alle instrumenten die meester Sjoerd bespeelde en we hebben zelf geluiden gemaakt bij de liedjes. In de klas gaan we verder met liedjes zingen en doen we andere muziek opdrachten die met het verhaal te maken hebben.

IMG_3082 IMG_3087 IMG_3083

Op 23 september a.s. is de afsluitende les over Vosje.