Glasgow Boys in het Drents Museum

Samen met groep 5a zijn we vrijdagmiddag naar het Drents Museum geweest. Hier hingen schilderijen van de Glasgow Boys. Een groep kunstschilders uit Glasgow, Schotland. We werden ontvangen door Mevrouw Hamilton. Zij is al jaren opzoek naar de Glasgow Boys, in de hoop dat zij haar wat inspiratie kunnen geven. Mevrouw Hamilton is namelijk ook kunstschilder. Helaas is ze steeds te laat. Telkens als ze ergens aan komt, zijn de Glasgow Boys al weer weg.

Mevrouw Hamilton gaf ons, samen met twee medewerkers van het museum, een opdracht. We moesten twee schilderen zoeken met hetzelfde voorwerp ervoor. Deze schilderijen moesten we vergelijken. We hebben gekeken naar kleur, materiaal, compositie en of de schilders door elkaar waren geïnspireerd, of ze wat van elkaar hadden geleerd. Dit deden we in groepjes. Als afsluiting moesten de groepjes aan elkaar vertellen wat ze op de schilderijen hadden gezien. Mevrouw Hamilton hielp ons daarbij!

We waren niet alleen in het museum, er waren nog veel meer museumbezoekers. Het was heel druk. We moesten heel rustig zijn, zodat de andere bezoekers geen last van ons hadden. Soms was dit wel een beetje moeilijk, maar het is toch heel goed gelukt!