Eerste lichting Plateau-leerkrachten met 21st Century Skills ontvangt diploma

Een Holland-krant, een website om toeristen naar Assen te lokken, zomaar een paar leerarrangementen, die leerkrachten van Plateau Openbaar Onderwijs Assen hebben bedacht tijdens de opleiding 21st Century Skills. Met veel enthousiasme gaan ze daar in de komende periode mee aan de slag in de diverse openbare basisscholen in Assen.

Vanaf de zomervakantie hebben 20 Plateau-leerkrachten deelgenomen aan de basisopleiding 21st Century Skills, die werd gegeven in de Alles-in1-school De Veldkei. Tijdens deze bijeenkomsten hebben ze gewerkt aan leerarrangementen, waarin vaardigheden als oplossingsgericht werken, creatief denken en onderzoekende leerhouding verwerkt zijn. Deze arrangementen zijn ook in de praktijk uitgevoerd. Vrijwel unaniem zijn leerkrachten enthousiast over deze nieuwe manier van werken. Daarbij wordt vaak de betrokkenheid van de leerlingen benoemd, maar ook de rol van de leerkracht als coach. De opleiding is afgerond met een diploma.

Algemeen directeur Paul Moltmaker van Plateau is blij met deze nieuwe insteek: “Op alle Plateau-basisscholen wordt in de komende jaren veel aandacht besteed aan deze 21e eeuwse vaardigheden, omdat de scholen de kinderen moeten opleiden voor beroepen, waarvan we nu nog niet weten wat dat zal zijn. De aangeleerde vaardigheden zijn dan heel belangrijk”.

Onze juffen Lianne, Natasja, Annemarie, Carola en Soesja hebben deze opleiding gedaan en binnenkort kunnen we de leerarrangementen in hun groepen verwachten.

foto 21st Century Skills Plateau