Peter en de wolf

Peter en de wolf is een project waarbij verschillende creatieve vakken gecombineerd worden met de Drentse taal..

 

Juf Natasja is het project een tijdje geleden gestart met het laten luisteren naar een muzikaal stuk (orkest) van 30 minuten waarbij een Drents verhaal is geschreven. Het muziekstuk is zo gecomponeerd, dat de instrumenten het verhaal vertellen. Hier moesten veel kinderen wel even aan wennen…..

Daarna ging het project verder met 3 muzieklessen. Deze heeft stage-juf Lisa gegeven. In deze muzieklessen stond luisteren en zingen centraal.

Vanaf vorige week donderdag krijgen we 3 gastlessen van een theaterdocent van het ICO. Zij geeft theaterles. Vorige week was de 1e keer. Toen hebben de leerlingen allerlei drama-spelletjes gedaan en moesten ze een klein toneelstukje opvoeren in viertallen met alleen maar geluiden. Vandaag hebben de leerlingen geleerd hoe je met handpoppen een verhaal kunt vertellen. Zie foto’s…..

Volgende week komt deze docent nog 1 keer en daarmee is het creatieve project Peter en de wolf afgelopen.