Team Emmaschool begint met Lean-aanpak

Op vrijdag 20 november heeft VOAA uit Veenendaal 24 leerkrachten van OBS Emmaschool in Assen geïntroduceerd in de wereld van Lean. Om het begrip Lean te doorgronden en de behandeling van de grondbeginselen te ondersteunen is gestart met het vouwen van T-shirtjes. Hilarisch waren de reacties op de verschillende aanpakken, maar met veel aandacht werd gekeken naar de demonstratie van de Lean-opvouwaanpak. Op interactieve wijze zijn de Lean-begrippen de revue gepasseerd, waarbij VOAA een doorvertaling heeft gemaakt van Lean-princpes naar de toegevoegde waarde en processen in het basisonderwijs.

Na de introductie zijn 2 teams de kracht van Lean gaan ervaren aan de hand van de Lean-game. Beide teams zetten hun beste beentje voor en met veel energie werd geproduceerd. Ronde na ronde verbeterden de resultaten en zo toonden de leerkrachten zich goede leerlingen.

Het team van OBS Emmaschool sloot af met een diepere vertaalslag van de theorieën en opgedane inzichten naar de eigen praktijk. Dit leverde een mooie actielijst op met concrete verbeterpunten waar het team de komende tijd mee aan de slag gaat.

bron: www.vooa.nl