Verliefde hoofdpiet krijgt speculaashart in Assen

Assen – De grote zaal van Theater De Nieuwe Kolk zat dinsdagochtend afgeladen vol voor het eerste Sinterklaastheater in de Nieuwe Kolk. Maar liefst 1200 basisschoolleerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 mochten dit Sinterklaasfestijn bijwonen.

Vanwege het grote aantal bezoekers werd de voorstelling twee keer gespeeld. De eerste voorstelling begon om 09.30 uur en de tweede om 10.45 uur. Voor het eerst in de geschiedenis werd het Speculaasconcert gehouden in de Nieuwe Kolk. Met deze nieuwe locatie is ook direct gekozen voor een nieuwe opzet. Waar eerst het speculaasconcert vooral in het teken stond van feestvieren, is er nu gekozen voor een heuse theatershow waarvan de productie in handen was van de stichting Sinterklaasintocht Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.

De kinderen leefden helemaal mee in het verhaal dat de hoofdpiet verliefd was geworden op een meisje uit Assen. Luidkeels werd afwisselend het meisje of de hoofdpiet toegeschreeuwd met aanwijzingen om hun samen te brengen. En dat heeft zeker geholpen wat uiteindelijk konden ze elkaar in de armen vallen en kreeg het meisje een enorm speculaashart van een dolgelukkige Piet. Het Sinterklaastheater / Speculaasconcert nieuwe stijl mag zeker een succes worden genoemd.

(bron: Drenthe Journaal)

speculaas