Schoonmaak Emmaschool

Afgelopen maandag was er op initiatief van de OR een schoonmaakactie gepland. Helaas hadden te weinig ouders zich opgegeven om mee te helpen en daarom is de actie afgeblazen. Dat vinden we jammer.

Het is misschien goed om te melden dat de school dagelijks schoongemaakt wordt, maar dat het budget ontoereikend is om een grotere schoonmaak uit te voeren. We kunnen wel schuiven met budgetten, maar dit gaat dan ten koste van het aantal leerkrachturen. Een grote schoonmaak in alle groepen zou ons dan ook goed gepast hebben.

In het nieuwe schoonmaakcontract, dat in december 2015 is afgesloten door Plateau Openbaar Onderwijs Assen, is afgesproken dat er voor een “zesje” wordt schoongemaakt en dat de toiletten rond 12.00 uur een extra schoonmaakbeurt krijgen. Deze week zijn alle wc’s grondig schoongemaakt en dat wordt twee keer per jaar herhaald.

Voor de lokalen geldt dat de vloeren en tafels schoongemaakt worden en dat geldt ook periodiek voor de richels tot ongeveer 1,50 m. Hogere richels, achter de kasten en computers komen de schoonmakers bijna niet en dat was voor de OR een goede reden om de schoonmaakavond te organiseren.

branche_schoonmaak