Verslag Basisschool Schaaktoernooi zaterdag 30 januari 2016

Zaterdag 30 januari was het zover, 14 kinderen van de Emma school namen deel aan het basisschool schaaktoernooi. 5 van hen namen de partijen in de groep t/m 9 jaar voor hun rekening en de andere die van de groep t/m 13 jaar. Iedereen haalde wel een paar keer winst of verlies naar zich toe en ook remise kwam veel voor.

Het werd een leuke, gezellige dag waarbij er tussen de partijen door, meer dan genoeg tijd was om met elkaar praten, te eten en speltactieken uit te wisselen.

De kinderen uit groep 8 vonden het jammer dat dit voor hun de laatste keer was dat ze meekonden doen. Er werd extra veel geschaakt in het oefenlokaal, zowel op een “gewoon” schaakbord als op een Raindrops variant met kaarten van de firma Raindroptime

Een enkeling waagde zich aan het blind schaken waarbij alleen de eigen spelopstelling te zien was bij het zetten. Daarna werd het bord gedraaid en had de tegenstander hetzelfde “probleem”. Daar heb je een goed geheugen en een goede concentratie voor nodig!

Net als voorgaande jaren was het mogelijk om de schaakkrachten te meten aan 1 v/d clubkampioenen van de Schaakclub Assen waaronder o.a. Elmar Hommes. Deze kreeg 3 minuten speeltijd waarbij hij tegen 1 of 2 tegenstanders schaakte die 5 minuten tijd. Zowel kinderen als ook ouders gingen de uitdaging aan maar geen van allen kon het winnen.

Eindstanden zie ook : www.schaakclubassen.nl

Groep 8/9 jaar:
Ynte (4pt)
Amber (2pt)
Joost (3,5pt)
Allard (4pt)
Vincent (3pt)

Groep 10 t/m 13 jaar:
Merijn (4,5pt)
Mats (4pt)
Tim (3,5pt)
Tymon (2pt)
Amira (3pt)
Herman(5pt)
Alex (3,5pt)
Bjarne (3pt)
Sweder(4,5pt)

Yanoah moest helaas afzeggen i.v.m. ziekte.

Als school zijn we op een mooie 7de plaats terechtgekomen met 18 punten

De foto’s van de moeder van Herman staan hier. Ook bedankt voor het verslag.
DSCF3167