Bijzondere verkeerslessen ANWB Streetwise

Alle groepen van de Emmaschool kregen dinsdag 26 april bijzondere verkeerslessen. De school deed mee aan het verkeersprogramma ‘Streetwise’ van de ANWB.  De verkeerslessen zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

Groep 1-2 kreeg de les ‘Toet Toet’,  van hun eigen juf. Ze leerden verkeersgeluiden herkennen en ze hebben het oversteken op een oversteekplaats geoefend.

De kinderen van groep 3 en 4 leerden in de gymzaal veilig oversteken. Bij deze les ‘Blik en klik’ gebruikten de medewerkers van de ANWB twee grote opblaasauto’s en een gele elektroauto.

Remweg
Door de les ‘Hallo auto’ leerden de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. De kinderen mochten zelf remmen in een echte auto. De kinderen van groep 7 en 8 kregen een fietstraining (Trapvaardig) op het schoolplein. Het viel niet mee om met een gevulde zware rugzak op het fietsparcours af te leggen.

De lessen van groep 3 tot en met 8 werden gegeven door medewerkers van de ANWB.

Enthousiast
Alle kinderen en leerkrachten waren enthousiast over de lessen. Leerling Jip :  ‘’Het was echt een hele leuke dag. Ik heb geleerd dat je in de auto echt je gordel om moet doen.’’

Directeur Han Sijbring is enthousiast over de Streetwise-lessen van de ANWB: “Ze passen heel goed in het verkeersbeleid van de Emmaschool, omdat we deelnemer zijn aan het traject Drents Verkeersveiligheidslabel. De kinderen vonden het heel erg leuk en hebben veel geleerd.’’

20160426_090935 20160426_091312 20160426_091451 IMG-20160426-WA0000