Emmaschool: Rookvrije school per 01-08-2016

De tabaks- en Arbowet beschrijven waaraan het rookbeleid op een school moet voldoen; de Tabakswet met de bescherming van niet-rokers als belangrijk uitgangspunt, de Arbowet vanuit de plicht van de werkgever om een gezonde werkplek aan te bieden. De scholen van Plateau zijn rookvrije scholen. Een rookvrije school schept een klimaat met niet-roken als norm en vormt een goede context voor gezondheidsbeleid. In de praktijk van alledag betekent dit dat er op Plateau-scholen door personeel en ouders niet wordt gerookt in het gebouw en onder schooltijd ook niet op het plein.

Dit betekent dat de Emmaschool per 1 augustus een rookvrije school is. En een rookvrij schoolplein heeft. Bij de ingang van het plein komt een bord met die tekst te hangen. In het gebouw wordt al lange tijd niet meer gerookt.

verboden-te-roken