Schoolreis groepen 5

Klik hier voor de foto’s

Op maandag 4 juli zijn de groepen 5 op schoolreis geweest naar Kameleondorp. De bus vertrok om kwart voor negen richting Terherne. We zijn eerst naar het museum geweest. Daar was het filmdorp te zien en natuurlijk ook de kinderboeken. De kinderen deden er een speurtocht waarbij de aanwijzingen verstopt zaten in “pratende melkbussen”. Deze moesten aangeslingerd worden. Toen de code gekraakt was door alle groepen werd er nog even in de speeltuin gespeeld, waarbij sommige kinderen het eerste natte pak opliepen. Daarna werd er een film getoond in de filmzaal.

Vervolgens voeren we in een boot naar het eiland. Onderweg deden we een speurtocht met rebussen op de boot. Hier hebben we lekkere broodjes met “moeraswortel”(knakworst)l gegeten met eilandbestek(onze handen) en daarna spelletjes gedaan waarbij we moesten samenwerken. Toen was het tijd voor het moeras, waar de meeste kinderen uiteindelijk lekker vies uitkwamen en steeds meer durfden. In het meer werd een ieder weer enigszins schoongespoeld. Daarna werden de droge kleren aangetrokken en gingen we terug naar het dorp. Tot besluit kreeg iedereen nog een ijsje en om 16.10 uur vertrokken we moe maar voldaan weer richting Assen. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag waarbij het weer enorm meewerkte!