groep 8a in het provinciehuis

Groep 8a gaat naar het provinciehuis.

Wij zijn naar het provinciehuis geweest. Het was heel leuk we waren zogenaamd statenleden van Drenthe er moesten windmolens komen van Mark Rutte en wij moesten beslissen waar ze kwamen. En we hebben ook nog een spel gedaan. Je werd een woordvoerder, voorzitter, secretaresse  of lid. Dan moest je een partij bedenken. Je moest bedenken wat jouw partij wou bereiken en daarna moest je een soort gebouwtje pakken en dan moest je de anderen partijen laten zien waarom je dat gebouw wilt plaatsen en waar het handig voor is en dan wordt er gestemd. Als het meer dan 14 stemmen zijn mocht je het gebouwtje plaatsen op de kaart van Drenthe plaatsen. Ik vond het superleuk in elk geval en de klas volgens mij ook.

Met vriendelijke groet,

Tijs Kreuze

Groep 8a