First Lego league door Yinte

In groep 7 kregen we een brief van de First Lego league. Ik wilde wel eens meedoen, want dat leek me leuk, dus ik heb me opgegeven. Het was elke woensdagmiddag na school. Ik kwam bij Marijke, Sanne, Philip, Misha, Kim, Gwen, Justin en ikzelf in het team met nog een paar anderen. Veel zijn gestopt, maar ik bleef doorgaan. We kwamen van twee scholen, wel leuk, want je leert weer iemand anders kennen. Op zaterdag 17 december, dat wisten we, gingen we naar de regiofinale in Emmen. Maar er ging veel vooraf. We gingen verschillende presentaties maken en een robot bouwen en programmeren. Op 17 december gingen we eerst verzamelen op Quintus, want daar gingen we altijd naar toe, verdeelden ons in de auto’s, die gingen rijden. Toen we er waren gingen we onze spullen in een lokaal leggen en de dagopening begon. Vlak daarna hadden we een battle aan de tafel met de robot, die geprogrammeerd was. Het ging best wel goed. We hadden 39 punten gehaald. Alle presentaties gingen ook goed. De tweede battle mocht ik bij de tafel staan. Dat was heel leuk, maar het ging niet zo goed. De derde battle ging wel heel erg goed en we hadden 45 punten. Uiteindelijk hadden we de juryprijs gewonnen en iedereen kreeg een medaille, die mee had gedaan. Het was een lange dag, maar ik heb met mijn team veel plezier gehad.

Yinte Blommestijn groep 8a

fll