Handhaven parkeervergunningen start 1 februari

Sinds 1 januari 2017 zijn alle parkeervergunningen in de gemeente Assen digitaal. De problemen met inchecken zijn inmiddels opgelost en alle vergunninghouders kunnen digitaal parkeren en hun bezoek aan- en afmelden via de app of telefoondienst. Tot nu toe werden er alleen waarschuwingsbonnen uitgedeeld in de zones en op de parkeerterreinen waar vergunningparkeren is ingevoerd. Per 1 februari start de gemeente met handhaven en worden er boetes uitgeschreven als auto’s zonder vergunning geparkeerd staan.

Voor de Emmaschool geldt dat 10 minuten voor en na het brengen en halen van de kinderen een ontheffing is voor het parkeren in de nabijheid van de school. Ook tijdens algemene ouderavonden, die door de school aangemeld zijn, zal er niet gehandhaafd worden. Komt u op school voor een afspraak, dan kan de medewerker uw kenteken voor die periode inchecken. De school kan niet aansprakelijk worden gehouden voor het verkrijgen van een parkeerboete.