Een geslaagde spelletjesmorgen voor kinderen van AZC-school De Feniks !

De leerlingenraad heeft vandaag een spelletjesmorgen voor de kinderen van AZC-school De Feniks georganiseerd. Ongeveer 40 kinderen werden vanmorgen door onze ouders gehaald om daarna te kunnen genieten van heel veel Oud-Hollandse spelletjes, zoals koekhappen, zaklopen, sjoelen, snoephappen, maar ook gezelschapspelletjes, zoals Mens Erger Je Niet, Vier-op-een-rij. De jongste kinderen vermaakten zich prima op de speeltoestellen in het speellokaal, met het voorlezen en buiten op het Peuterplein. De oudste kinderen vonden het grote plein ook geweldig. Vooral de duikelrekken en het voetbalveld werden goed gebruikt. Na de pauze was er nog een leuke les over Nederland in groep 6 met aansluitend een spel om de nieuwe woorden te oefenen.
Bij het afscheid hebben we de ingezamelde verkleedkleren en makkelijk-lezen-boeken meegegeven en daar waren ze erg blij mee! De Leerlingenraad kreeg een enorme pluim van de AZC-leerkrachten voor hun goed georganiseerde spelletjesmorgen.
Het was een geweldig! We hebben heel veel lachende en blije gezichten gezien, wat hadden de kinderen, ook de onzen, veel plezier. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. We hebben al ideeën uitgewisseld over een gezamenlijke sportdag.
We bedanken de Leerlingenraad voor de prima organisatie, ze hebben het er erg druk mee gehad. Zelfs de journalisten werden door hen te woord gestaan. Geweldig!  Ook de andere kinderen worden bedankt voor de hulp bij de spelletjes en het meespelen en natuurlijk ook de ouders voor het halen en brengen van de kinderen en voor het beschikbaar stellen van de verkleedkleren (twee dozen vol!). En natuurlijk wordt iedereen bedankt, die een steentje heeft bijgedragen aan deze geslaagde activiteit.