Reizen met de boot

Gisteren kwam de moeder van Lucius bij ons in de klas. De ouders van Lucius werken op een vrachtschip, dit schip is van hen. De moeder van Lucius heeft ons verteld hoe het gaat als je met de boot op reis gaat en op de boot werkt. Daar komt best veel bij kijken. Je hebt niet alleen een paspoort nodig, maar ook een monsterboekje. Dit is een soort paspoort, maar hier staat ook in welk werk je op de boot mag doen.
De kapitein moet ook precies bijhouden wanneer een schip vertrekt en in welke richting het schip vaart. Dit schrijft de kapitein op in het scheepslogboek, een soort dagboek.

Als je met de boot op reis gaat zie je natuurlijk heel veel landen. De moeder van Lucius had heel veel spullen uit verschillende landen meegenomen om te laten zien. Ze heeft ons ook laten zien welke route de vader van Lucius op dit moment vaart. We vonden het erg leuk!

Bedankt!

Klik hier voor de foto’s