Verkeersweek 50 jaar Verkeersbrigadiers

Volgende week vieren we dat de verkeersbrigadiers 50 jaar bij de oversteekplaats aan de Dr. Nassaulaan staan. We doen dit met een Verkeersweek en vele activiteiten. Zo zijn er voorstellingen, fietsvaardigheidsproeven, spelletjes en activiteiten in de klassen.

Dinsdag 17 en woensdag 18 oktober moeten de kinderen van de groepen 5 t/m 8 hun fiets mee naar school voor het fietsvaardigheidsparcours en de fietscontrole door Veilig Verkeer Nederland. Met name de verlichting zal door de vrijwilligers gecontroleerd worden. Wilt u de fiets zelf nog even controleren, zodat uw kind met een goede fiets bij de controle komt?

Dinsdagmiddag krijgen alle kinderen een cadeautje van de OR en we vragen de ouders om dit cadeautje te monteren op de fiets, zodat we vrijdag een leuke lawaai-optocht hebben.

Op vrijdag 20 oktober is er voor alle kinderen een optocht met versierde fietsen. We vragen alle ouders om de fietsen, stepjes en ander rijdend materieel te versieren, zodat we een kleurige optocht kunnen houden. Voor de groepen 1 t/m 4 is er een korte optocht via de Irenestraat, Dr. Nassaulaan, Hertenkamp, Emmastraat en weer terug naar school. We zoeken nog ouders die met een fietskar een aantal jongste kinderen kunnen vervoeren. U kunt zich opgeven bij de groepsleerkrachten van groep ½.

De groepen 5 t/m 8 gaan een grote optocht doen via de Emmastraat, Vaart ZZ, Witterbrug, Vaart NZ, Collardslaan, Vaart ZZ, Gymnasiumstraat, Dr. Nassaulaan, Hertenlamp en via de Emmastraat weer terug naar school. De optocht start om 10.15 uur en we zijn rond 10.45 weer terug op het plein. De gevaarlijke kruispunten zullen door verkeersregelaars worden afgezet.

Het is leuk wanneer u langs de route staat om te kijken.