Groep 8a voor Bangladesh

Deze groep heeft voor de kinderen in Bangladesh tekeningen gemaakt. Elke leerling heeft zijn Eigen huis of een fantasie huis getekend, daar een foto van zichzelf bij geplakt en een klein stukje tekst in het Engels bij geschreven.

In de herfstvakantie is de moeder van Milan Medema, Christel de Jong, voor de stichting “Fiets en loop voor een huis” naar Bangladesh geweest als ambassadeur om daar met Eigen ogen te zien hoe de huizen gebouwd worden voor de mensen die daar via de stichting Wereldfoundation In aanmerking komen voor een microkrediet. Daar heeft Christel ook een school bezocht op een Char (zandbank) Hier wonen de armste mensen.

Christel heeft daar de tekeningen van de kinderen uitgedeeld aan de leerlingen op die school. De kinderen waren er heel erg blij mee. Voor al deze kinderen is dit de eerste keer in hun leven dat ze iets krijgen en dus zelf bezitten. Ook al is het maar een tekening, ze zijn er super blij mee en trots op, ook al wisten ze eerst niet zo goed hoe ze moesten reageren. Wil je meer zien? Kijk dan naar het filmpje dat Christel gemaakt heeft en op YouTube heeft geplaatst. Daar zie je hoe de leerlingen de tekeningen in ontvangst nemen.

De link is: https://youtu.be/ewF6YFtOM-A