Muziekfabriek 5a, deel 1

Vandaag kwam juf Tineke van het ICO, zij heeft met ons de muziekfabriek gedaan.

Als eerst hebben we body music gemaakt. Je maakt dan muziek met je lijf, door te klappen, tikken, stampen enzovoort. We hebben geleerd dat je steeds tot 8 moet tellen. Bij elke tel hoort een beweging die geluid maakt. Behalve bij 8, dan heb je rust. Anders ben je te laat voor de volgende eerste tel.

Daarna hebben we een dansje gemaakt op het liedje bubbel bubbel tik tok. De bewegingen van van het dansje leken een beetje op een machine in een fabriek. De muziekfabriek!

Als laatste hebben we een rap gemaakt. Je kiest als eerst een onderwerp voor je rap. Bijvoorbeeld lachen. Je bedenkt dan nog meer woorden die daar bij horen. Vervolgens kies je twee rijmwoorden, die schrijf je bij de vierde en de achtste tel. Dan maak je een zin. We hebben elkaar de rap met muziek laten horen!

We vonden het leuk om te doen. Volgende week gaan we een eigen muziekmachine bouwen van gerecycled materiaal. We gaan ook een eigen dans bedenken en een eigen rap schrijven. We hebben daar heel veel zin in!

Groetjes van groep 5a

 

Klik hier voor de foto’s en filmpjes.