Buitenspelen in het Engels, boksen en nog meer van groep 5a…

Tennisles

De afgelopen tijd hebben we veel leuke dingen gedaan in groep 5a. Voor de meivakantie, toen juf Jenny er nog was, hebben we getennist bij de Hertenkamp. Dit was, ondanks het warme weer, erg leuk! Het was een soort cadeautje van juf Jenny, een leuke laatste sportles! Bedankt juf šŸ™‚

Klik hier voor de foto’s.

Engels

Met het lekkere weer heeft ook miss Pip ons meegenomen naar buiten. We hebben spelletjes gespeeld in het Engels, zoals rope skipping met Engelse liedjes en hopscotsch.

Klik hier voor de foto’s.

Boksen

We hebben nog een sportieve activiteit gedaan. De boksvereniging heeft ons uitgenodigd voor een boksles. Dit was heel leuk, maar ook wel vermoeiend. We hebben een echte bokswarming-up gedaan, met hardlopen, buikspieroefeningen, opdrukken en nog veel meer. Vervolgens mochten we in twee- of drietallen allerlei boksoefeningen doen. De liefhebbers mochten aan het eind nog boksen in de ring! Het was erg leuk!

Klik hier voor de foto’s.

Bijenexcursie

We sluiten af met de bijenexcursie bij het duurzaamheidscentrum. Hier kregen we eerst een les over bijen. We weten nu dat er erg veel verschillende soorten bijen zijn. Alleen de vrouwtjes bijen kunnen steken. Ook doen de vrouwtjes het meeste werk. Zij zorgen voor de larven, maken honing en zorgen voor de bijenkoningin. Na deze les hebben we in een bijenschuur gekeken. Om ons goed te beschermen tegen bijensteken kregen we een speciale kap over ons hoofd.
In de schuur stonden een paar bijenkasten. De imker heeft ons laten zien hoe deze kasten er van binnen uit zien. Er leven heel veel bijen bij elkaar! We mochten ook een bij over onze handen laten lopen. Dit was natuurlijk wel een mannetje, een dar. Deze steken namelijk niet!
We hebben ook nog honing geproefd die gemaakt is door de bijen bij het duurzaamheidscentrum.

Klik hier voor de foto’s. De moeder van Lize heeft ook foto’s gemaakt! Bedankt daarvoor!